Nápolytól délre

Azúrkék ablak a világra...

2017. március 09. - nápolytól_délre

Valami oknál fogva vonzódunk a tengerből kiálló kőhidakhoz, különös sziklaképződményekhez. Ezek néha gyönyörűek, néha meglepőek, néha ijesztőek, de mindig nagyon izgalmasak. Pont ezért érintett meg oly sokunkat, hogy a máltai Azúr Ablak ledőlt. Szomorú, amikor egy különleges természeti képződmény megsemmisül. Szerencsére azonban vannak még a világon vadregényes partszakaszok. Példának okáért Dél-Itáliában is...

Ami az azúrkék standokat, a vadregényes partszakaszokat és a látványos tengeri sziklaszirteket illeti, Puglia, ez a kevésbé ismert régió, igazi nagyhatalomnak mondható. Az olasz csizma sarkán elhelyezkedő tartománynak két tenger mossa a partját (az Adriai és a Jón), és kétféle a tartomány domborzata is: északon viszonylag hegyes, délen viszont jóval laposabb vidék várja az utazót.

Éppen ezért kifejezetten változatosak a pugliai strandok is. Találunk homokos, lassan mélyülő partszakaszt csakúgy, mint sziklás, vadregényes, nehezen megközelíthető tengerpartokat.

Az alábbiakban a régió leglátványosabb sziklaképződményeiből állítottunk össze egy kis ízelítőt. Buon Appetito!

baia1_jo.jpgA nagyon látványos Zagare-öböl   (fotó: a szerző) baia_delle_zagare2.jpgÉs ugyanez a víz felől   (fotó: jakub.zagrajek.pl)san_felice.jpg Az Arco di San Felice szinte tökéletes félköríve   (fotó: mapio.net)san_felice2.jpgA sziklahíd alatt átfér egy csónak, vagy kisebb hajó   (fotó: blog.zingarate.com) pizzomunno_jo.jpgMagányos kőszikla Vieste strandján: a Pizzomunno   (fotó: a szerző)santandrea.jpgA Torre Sant’Andrea strand lenyűgöző kőhídja  (fotó: stellaaroundtheworld.com)

38669022.jpgAmely a túloldalról is mutatós  (fotó: mapei.net)

A bejegyzés trackback címe:

https://napolytoldelre.blog.hu/api/trackback/id/tr7012324667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása