Nápolytól délre

Itt ne viselj fürdőruhát!

2022. július 11. - nápolytól_délre

Olaszország több településen évek óta rendelet tiltja közterületen a meztelen felsőtestet és a fürdőruha viselést.  Idén az egyik legfelkapottabb üdülőközpont, Sorrento is csatlakozott a kezdeményezéshez. A Nápolytól délre fekvő kisvárosban 500 eurót is fizethet az, aki nem megfelelően van felöltözve.01_12.jpg(fotó: Pixabay, Nápolytól délre)

Sorrento a Nápolyi-öböl túloldalán, a déli nagyvárossal és a Vezúvval szemközt helyezkedik el. Komoly üdülőközpontnak számít, és sok magyar turista is ezen a partszakaszon talál magának megfelelő szálláshelyet. Amint arról az Index is beszámolt, a város polgármestere, Massimo Coppola a napokban helyi rendeletben szabályozta, hogy milyen öltözetben lehet, pontosabban milyen öltözetben nem lehet tartózkodni a városban és annak kereskedelmi egységeiben. A rendelkezésre – a polgármester elmondása szerint – azért volt szükség, hogy visszaszorítsák „az emberek többsége által az illendőséggel ellentétesnek gondolt rossz szokást”.

Mit nem lehet viselni hol?

A helyi rendelet alapvetően azt írja elő, hogy a fürdőruha, illetve a meztelen felsőtest kizárólag a strandon, a parti bárokban, illetve egy medence partján megfelelő viselet. Étteremben vagy üzletben viszont már nem, mint ahogy a város közterületein sem.

Azaz nem engedélyezett a belvárosi szálláshelyről strandszerkóban sétálni le a tengerpartra. Ahogyan visszafelé sem tehetjük meg az utat mindössze egy vizes fürdőruhában. A rendelkezés betartását az utcákon járőröző rendőrök ellenőrzik majd, a büntetés mérték pedig 25-től egészen 500 euróig terjedhet. Azaz akár kétszázezer magyar forintnak megfelelő összeg is lehet.

Hol lehet belefutni korlátozásba?

Nem Sorrento az egyetlen város, ahol rendeletben szabályozzák a fürdőruha használatot. Calabria régió legfelkapottabb üdülőhelyén, Tropeában is hasonló korlátozás van érvényben, csakúgy, mint a tőle délre fekvő Praia a Maréban. Ugyanez igaz a turistaparadicsomnak számító Szardínia legnagyobb városáran Cagliarira, valamint a keleti parton fekvő Caorlére is, melyek mindegyike a magyarok körében is népszerű üdülőhely.

Érdemes tehát az utazás előtt tájékozódni arról, hogy milyen szabályok vannak érvényben a meglátogatni kívánt nyaralóhelyen. De talán még kézenfekvőbb magunkra kapni egy pólót, egy strandruhát vagy egy topot, ha a nyaralás során étteremben, üzletben vagy közterületen tartózkodunk.

Kisté

(További forrás: ilgiornale.it)

A bejegyzés trackback címe:

https://napolytoldelre.blog.hu/api/trackback/id/tr4017880723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása